سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۰۳

اندرويد باز

آموزش اندرويد

چرا بايد پايتون را ياد بگيريم؟

اگر از طرفداران برنامه‌نويسي باشيد حتما شنيده‌ايد كه همه امروزه در مورد پايتون صحبت مي‌كنند و حق هم دارند! پايتون با يك جامعه در حال رشد تصاعدي در علم داده، يادگيري ماشين، هوش مصنوعي، توسعه وب، بلاك چين و موارد ديگر، زباني است كه دسترسي برنامه‌نويسي به جهان را باز مي‌كند.
در قلمرو زبانهاي نرم‌افزاري سمت سرور، خواندن، نوشتن و يادگيري پايتون آسان تلقي مي‌شود. به علاوه، اين زبان بسيار مقياس‌پذير است. بزرگترين شركت‌هاي دنيا از آن استفاده مي‌كنند و همچنين براي نمونه‌هاي اوليه سريع و ساده بسيار عالي است.
اين ليست به همين دليل ادامه مي‌يابد كه چرا فكر مي‌كنيم يادگيري برنامه‌نويسي پايتون ايده خوبي است، چه در برنامه‌نويسي تازه وارد باشيد و چه در توسعه برنامه با تجربه باشيد، در ادامه ۵ دليل براي يادگيري اين زبان فوق‌العاده را به شما معرفي مي‌كنيم.


۱- پايتون با استفاده هاي گوناگون بسيار كاربردي است
فقط براي نام بردن از رايج‌ترين كاربردهاي آن، پايتون در داده كاوي، علوم داده، هوش مصنوعي، يادگيري ماشين، توسعه وب، ساخت بلاك چين، چارچوب‌هاي وب، سيستم‌هاي جاسازي شده، برنامه‌هاي طراحي گرافيك، بازي، توسعه شبكه، توسعه محصول، توسعه سريع برنامه كاربرد دارد. اين ليست بسيار ادامه‌دار خواهد شد اگر بخواهيم به تمام كاربردهاي آن بپردازيم.

پايتون به عنوان گزينه‌اي آسان‌تر و با كارآيي بيشتر براي زبان‌هايي كه داراي عملكردهاي مشابه مانند C ، R و Java هستند، استفاده مي‌شود. از اين رو محبوبيت استفاده از پايتون به عنوان زبان اصلي بسياري از برنامه‌ها در حال افزايش است.


۲-پايتون در صنايع مختلفي استفاده مي‌شود
پايتون – و به طور كلي برنامه‌نويسي – بسيار در دنيا مورد تقاضا است زيرا تقريباً در هر صنعتي مفيد است. پايتون توسط شركت‌ها در استخدام، مراقبت‌هاي بهداشتي، خدمات مالي، بازاريابي، آموزش و موارد ديگر استفاده مي‌شود.
به عنوان مثال، امروزه شركت‌هاي بسياري تصميمات بازاريابي خود را بر اساس تجزيه و تحليل انجام شده در پايتون قرار داده‌اند. مشاغل از صفحات اكسل دور شده و به سمت تجزيه و تحليل مبتني بر پايتون مي‌روند.
وب‌سايت رسمي پايتون داستان موفقيت‌هاي مختلف و جذابي را از صنايع و برنامه‌هاي مختلفي كه از پايتون استفاده مي‌كنند ليست مي‌كند. طول اين ليست به تنهايي نشان مي‌دهد كه كاربردهاي پايتون چند منظوره است. يك داستان جالب مربوط به شركت BATS است كه هدف آن دسترسي به نقشه براي افراد كم‌بينا است. داستان ديگر يك سيستم اتوماسيون گردش كار براي ناسا است كه در كمتر از يك سال توسط يك نفر در پايتون نوشته شده است. همچنين با اينكه فناوري بلاك‌چين بر پايه زبان C است اما امروزه بسياري يادگيري بلاك چين را به راحتي با پايتون انجام مي‌دهند.

پايتون در علوم داده و يادگيري ماشين استفاده مي‌شود!از نظر تاريخي، زبان برنامه‌نويسي R معمولاً براي علم داده استفاده مي‌شود. از آنجا كه نگهداري كد پايتون آسان‌تر و مقياس‌پذيرتر از R است، محبوبيت پايتون براي علوم داده افزايش يافته است به ويژه در ميان متخصصاني كه تحصيلات پيشرفته‌اي در زمينه‌هاي آماري يا رياضيات ندارند.
كتابخانه‌هاي بزرگ پايتون شما را قادر مي‌سازد تا داده‌هاي زيادي را تجزيه و تحليل كنيد، بدون اينكه نيازي به يادگيري جزئيات پيچيده‌تر R باشيد.


۳-برنامه‌نويسان پايتون، هيچ وقت بيكار نمي‌مانند!
پايتون براي شغل تقاضاي زيادي دارد. همزمان با سرعت رشد برق آساي اين زبان، برنامه‌نويسي پايتون تقاضاي زيادي براي مشاغل دارد. پايتون بر اساس تعداد اعلانات شغلي در يكي از بزرگترين سيستم عامل‌هاي جستجوي كار، لينكدين، رتبه ۲ را در بيشترين تقاضاي زبان‌هاي برنامه‌نويسي سال ۲۰۲۰ دارد.
در حالي كه اين آمار فقط بازارهاي ايالات متحده را منعكس مي‌كند، پايتون در سراسر جهان مورد تقاضا است. با اين حال ، فقط ۱۱٪ از بوت كمپ‌هاي كدنويسي، پايتون را آموزش مي‌دهند. 

۴- خواندن، نوشتن و يادگيري پايتون آسان است
پايتون با هدف خلاص شدن از يادگيري كدها و حفظ تنها موارد ضروري ساخته شد. به همين دليل خواندن، نوشتن و يادگيري پايتون از ساير زبان‌هاي اصلي برنامه‌نويسي آسان‌تر است.
۹۰۹ توسعه دهنده در سراسر ايالات متحده مورد بررسي قرار گرفته‌اند كه در آنها يادگيري زبان برنامه‌نويسي آسان است. پايتون پس از HTML در جايگاه دوم قرار گرفته است! پايتون به دليل خوانايي بالا و نحو ساده كه يادگيري آن آسان است مورد توجه قرار گرفت. اين مقاله همچنين بيان مي‌دارد كه به خصوص براي افراد تازه وارد در بلاك‌چين و رمزگذاري، سازگاري و سادگي پايتون هر دو به سهولت استفاده و قابليت دسترسي آن كمك مي‌كند.
پايتون همچنين يك زبان برنامه‌نويسي تفسير شده است. اين بدان معناست كه برخلاف زبان‌هاي كامپايل شده مانند C ++ يا Java، مي‌توانيد هر خط كد را به محض پايان نوشتن آن اجرا كرده و نتايج را بلافاصله مشاهده كنيد. اين امر مخصوصاً براي برنامه‌نويسان جديد بسيار مناسب است زيرا شما مي‌توانيد به جاي اينكه منتظر بمانيد تا كل برنامه كامپايل و اجرا شود، قبل از اينكه بفهميد يك فاكتور را در جايي فراموش كرده‌ايد، فوراً بازخورد بگيريد!


۵-پايتون داراي يك انجمن فوق‌العاده حمايت كننده است
در حالي كه اغلب از برنامه‌نويسي به عنوان ورزش انفرادي سوء تعبير مي‌شود، يكي از بزرگترين ابزاري كه يك برنامه‌نويس مي تواند داشته باشد پشتيباني جامعه برنامه‌نويسان آنها است. با وجود انجمن‌هاي آنلاين، جلسات محلي و جامعه اوپن سورس، برنامه‌نويسان همچنان از موفقيت پيشينيان خود مي‌آموزند و از آنها استفاده مي‌كنند.
Stack Overflow يك بستر پرسش و پاسخ برنامه‌نويسي است كه براي همه توسعه دهندگان كارآمد است. در هنگام گير يا مايل به اشتراك گذاشتن خرد با جامعه بسيار مهم است. در اين وب‌سايت پايتون در بيش از يك ميليون بحث و سوال برچسب‌گذاري شده است، كه جامعه فوق‌العاده قوي و فعالي را براي توسعه دهندگان فعلي و مشتاق پايتون نشان مي‌دهد.
GitHub مكاني است كه توسعه دهندگان كد پروژه را در آن ذخيره مي‌كنند و با توسعه دهندگان ديگر همكاري مي‌كنند. پايتون با بيش از ۱٫۵ برنامه ذخيره‌سازي شده در GitHub و بيش از ۹۰،۰۰۰ كاربر در اين شبكه كه برنامه‌نويسي پايتون مي‌كنند، دومين انجمن بزرگ GitHub است.
اميدواريم كه در اين نوشته، توانسته باشيم شما را متقاعد كنيم كه چرا به عنوان يك برنامه‌نويس بايد به پايتون روي بياوريد! علاوه بر تمام دلايلي كه گفته شد، آموزش پايتون و يادگيري اين زبان برنامه‌نويسي بسيار شيرين است و بدون اينكه درگير قوانين شويد، با دانستن الگوريتم مي‌توانيد شروع به برنامه‌نويسي كنيد.

بهترين زبان هاي برنامه نويسي براي يادگيري در سال 2022

زبان‌هاي برنامه‌نويسي مختلفي براي انجام بسياري از اهداف تجاري وجود دارند. هر كدام از اين زبان‌هاي برنامه‌نويسي ويژگي‌ها و البته كاربردهاي خاص خود را دارند. اگر قصد داريد شروع به يادگيري برنامه‌نويسي كنيد، انتخاب زبان برنامه‌نويسي مناسب اولين قدم شما در اين مسير خواهد بود. اين انتخاب اهميت بسياري دارد، چراكه جست‌وجوي شغل و درآمد شما در آينده متأثر از همين انتخاب خواهد بود.


در اين مقاله سعي مي‌كنيم اطلاعاتي را درباره‌ي ۷ زبان برنامه‌نويسي كه به نظر مي‌رسد بيشترين كاربرد و اهميت را در سال ۲۰۲۲ داشته باشند به شما ارائه كنيم. در انتها هم سعي داريم توصيه‌هايي جهت يادگيري اين زبان‌ها مطرح كنيم.


منظور از زبان برنامه‌نويسي چيست؟

كامپيوترها دقيقا همانند ما انسان‌ها، از زبان‌هاي مختلفي براي برقراري ارتباط با اهداف مختلف استفاده مي‌كنند. اصطلاح «زبان برنامه‌نويسي» به مجموعه زبان‌هاي موجودي گفته مي‌شود كه برنامه‌نويسان و توسعه‌دهندگان از آن‌ها براي ساخت برنامه‌ها، اسكريپت‌ها، كوئري‌ها و… استفاده مي‌كنند.
زبان‌هاي برنامه‌نويسي قوانين و ساختار اختصاصي خود را دارند؛ بنابراين تنها در برنامه‌هايي خاص كار مي‌كنند. البته برخي برنامه‌ها در اين ميان گسترده‌تر هستند و استفاده‌ي بيشتري دارند. زماني كه يك برنامه‌‌نويس زبان خاصي را ياد مي‌گيرد، مي‌تواند كدهاي منبع را در داخل يك فايل متني ساده بنويسد و سپس آن را در محيط مناسب به كار گرفته و اجرا كند.

بهترين زبان برنامه‌نويسي در سال ۲۰۲۲

به‌صورت كلي، هيچ زباني را نمي‌توان بهترين زبان دانست. ولي اين اصطلاح معمولا به زبان‌هايي اطلاق مي‌شود كه بيشترين تقاضا و بيشترين كاربرد را دارند. در ادامه ليستي از بهترين زبان‌هاي برنامه‌نويسي در سال ۲۰۲۲ را با شما به اشتراك خواهيم گذاشت. اين ليست با در نظر گرفتن جنبه‌هاي بسياري طراحي شده است. برنامه‌هاي ارائه شده در اين ليست عموما درآمد خيلي خوبي را به همراه دارند، براي موقعيت‌هاي شغلي زيادي مي‌توان از آن‌ها استفاده كرد و اينكه به نظر مي‌رسد براي زمان زيادي مورد تقاضا باقي بمانند.
اگر در سال ۲۰۲۲ قصد يادگيري برنامه‌نويسي را داريد، اين ۷ زبان را در نظر داشته باشيد.


C و ++C

زبان C را مي‌توان يك زبان «سطح پايين – Low-Level» دانست. به اين معني كه برنامه‌نويسي در آن مستلزم دانش سخت‌افزاري كامپيوتر است. ساير برنامه‌هايي كه در اين ليست درج شده‌اند همگي به‌عنوان زبان‌هاي «سطح بالا – High-Level» شناخته مي‌شوند كه جزئيات كامپيوترها در آن‌ها شايد چندان اهميت نداشته باشد.
اگرچه اين موضوع باعث مي‌شود يادگيري ساير زبان‌هاي برنامه‌نويسي آسان‌تر باشد، ولي اين آساني به قيمت تأثير در عملكرد تمام مي‌شود. اين موضوع شايد روي برنامه‌هايي مثل رسانه‌هاي اجتماعي تأثير چنداني نداشته باشد. ولي تأثير آن در اپليكيشن‌هايي مانند بازي‌ها، ويرايش و تنوين فيلم يا بخش‌هايي از سيستم‌عامل‌ها كاملا انكارناپذير است. از سوي ديگر، برخي دستگاه‌هاي ديگر مانند كامپيوترهاي ماشين‌ها هم قدرت پردازش بالايي ندارند، بنابراين چاره‌اي جز استفاده از اين زبان‌ها و استفاده حداكثري از منابع ندارند.

++C با هدف ساده‌‌سازي فرايند برنامه‌نويسي، از زبان C مشتق شد و هنوز هم به‌عنوان يك زبان سطح پايين شناخته مي‌شود. C تا حدي زيرمجموعه ++C است. يعني زبان‌هاي C را معمولا به‌آساني مي‌توان به ++C ترجمه كرد. با اين حال، با توجه‌ به اين مسائل و راحت‌تر شدن فرايند، ++C براي توسعه و ساخت برنامه‌ها سازگاري بيشتري دارد. اين در حالي است كه خود زبان C بيشتر در سيستم‌ها يا بخش‌هاي كليدي برنامه‌هاي به‌كار گرفته مي‌شود.
زبان برنامه‌نويسي C در سال ۱۹۷۲ و زبان C++ در سال ۱۹۸۵ توسعه پيدا كردند. زبان‌هاي سطح بالا به دليل حذف شدن از سخت‌افزارها محبوبيت خود را ممكن است به مرور زمان از دست بدهند، ولي C و ++C در طول زمان هميشه محبوب و كاربردي بوده‌اند. طول عمر بالاي اين زبان‌ها تضمين مي‌كند كه اين مهارت‌ها هميشه مورد تقاضا خواهند بود.


جاوا

جاوا يك زبان محبوب براي توسعه بك‌اند اپليكيشن‌هاي تحت وب يا توسعه برنامه‌هاي كاربردي خدمات عمومي (API) است. اگرچه جاوا از لحاظ اسمي شباهت خيلي زيادي با جاوا اسكريپت (Javascript) دارد، اين دو زبان از لحاظ كاركردي و ساختاري نقطه اشتراك خيلي كمي با يكديگر دارند. برخلاف جاوا اسكريپت، جاوا زباني است كه بيشتر بايد تايپ شود. اين ويژگي به اين معنا است كه منحني يادگيري آن تندتر است. با اين حال، اگرچه جاوا پيچيده‌تر است، ولي همين پيچيدگي باعث شده عملكرد و كارايي بسيار بالاتري داشته باشد. جاوا به‌خصوص براي اجرا و توسعه برنامه‌هاي چندرشته‌اي و تقسيم‌كار به وظايف كوچك‌تر و اجراي هم‌زمان آن‌ها مي‌تواند عملكرد بهتري داشته باشد. اين در حالي است كه جاوا اسكريپت تنها از يك‌رشته عملياتي استفاده مي‌كند.
اگرچه جاوا پيچيده‌تر است، ولي همچنان از بسياري از مواردي اجتناب مي‌كند كه بايد با استفاده از ساير زبان‌هاي برنامه‌نويسي مديريت شوند. اين تعادل بين عملكرد و پيچيدگي باعث مي‌شود كه جاوا را به گزينه‌اي عالي براي بك‌اند اپليكيشن‌هاي تحت وب تبديل كرده است. اگر تمايل به يادگيري برنامه‌نويسي براي موبايل داريد، جالب است بدانيد كه جاوا براي ساخت اپليكيشن‌هاي اندرويد هم كاربرد خيلي زيادي دارد.


برنامه‌ي جاوا روي ماشين مجازي جاوا (JVM) اجرا مي‌شود كه باعث مي‌شود آن را بتوان روي خيلي از پلتفرم‌ها اجرا كرد. اگرچه جاوا اولين زباني بود كه روي JVM عمل مي‌كرد، ولي بعد‌ها زبان‌هاي برنامه‌نويسي ديگري مثل Scala يا Kotlin هم روي اين سيستم اجرا شدند. نكته‌ي جالب و مهم اين است كه اين زبان‌هاي برنامه‌نويسي با يكديگر سازگار هستند؛ يعني برنامه‌نويس‌ها مي‌توانند از منابع و ساختار تمام آن‌ها در كنار يكديگر استفاده كنند. اين ويژگي براي توسعه اپليكيشن‌هاي موبايلي خيلي اهميت دارد. اپليكيشن‌هاي اندرويد بر اساس زبان‌هاي برنامه‌نويسي سازگار با JVM توسعه پيدا مي‌كنند.


جاوا اسكريپت

تعامل‌پذيري، كامل بودن و جذابيت وب‌سايت‌ها در سال‌هاي اخير به طور چشمگيري افزايش پيدا كرده است. تمام اين تغييرات و جذابيت‌‌ها بر اساس HTML و CSS ايجاد شده‌اند. ولي بايد بدانيد كه موتور محرك تمام اين رابط‌هاي كاربري، جاوا اسكريپت است. به لطف ابزارهاي استانداردي و قدرتمندي مثل VueJS كه حتي براي استفاده توسط افراد مبتدي هم مناسب است، برنامه‌نويسي جاوا اسكريپت خيلي آسان‌تر شده است. ابزارهاي قدرتمندتر و حرفه‌اي‌تري هم در اين زمينه وجود دارند كه ReactJS و Angular را مي‌توان جزو آن‌ها دانست.

توسعه‌دهندگاني كه به عناصر بصري يا تجربه‌ي كاربري توجه بيشتري دارند را بيشتر به‌عنوان توسعه‌دهندگان فرانت‌اند مي‌شناسيم. با اين حال جاوا اسكريپت محدود به فرانت‌اند نمي‌شود. به لطف پلتفرم نود جي‌اس (NodeJS)، جاوا اسكريپت همچنين به توسعه دهندگان اجازه مي‌دهد كه بك‌اندهاي بسيار قوي بسازند كه مي‌توانند به‌عنوان اپليكيشن‌هاي تحت وب قدرتمند، اپليكيشن‌هاي موبايل يا APIهاي مستقل عمل كرده و امكان ادغام با ساير شركت‌ها و خدمات را فراهم كنند. اين ويژگي‌ها باعث شده طيف كاربرد و پتانسيل‌هاي شغلي مرتبط با جاوا اسكريپت هم گسترش پيدا كند. افرادي كه به دنبال انعطاف‌پذيري سازماني هستند مي‌توانند از يك زبان واحد براي تبديل‌شدن به يك مهندس برنامه‌نويس فول‌استك استفاده كنند.


پايتون

پايتون را مي‌توان جزء محبوب‌ترين زبان‌هاي برنامه‌نويسي جاي داد. پايتون بيشتر به‌خاطر كدهاي تميزي شناخته مي‌شود كه خواندن و نوشتن آن‌ها نسبتا آسان است. پايتون همچنين قابليت تطبيق‌پذيري بالايي دارد كه آن را به ابزاري مؤثر براي بخش زيادي از نيازهاي توسعه‌دهندگان تبديل مي‌كند. از اين زبان مي‌توان براي مقاصد مختلف، از برنامه‌نويسي وب گرفته تا ساخت بازي‌هاي كامپيوتري استفاده كرد. با افزايش كاربردها و بحث‌هاي مربوط به يادگيري ماشيني، پايتون به‌تازگي توجه ويژه‌تري را جلب خود كرده و دوباره محبوبيت زيادي را به دست آورده است. ابزارهاي علمي مانند Pandas، NumPy و Jupyter هم در اين مسير بي‌تأثير نبوده‌اند.


SQL

برخلاف ساير زبان‌هاي موجود در اين فهرست كه از آن‌ها براي نوشتن برنامه‌ها استفاده مي‌شود، SQL «زبان پرسمان ساخت‌يافته – Structured Query Language» براي ذخيره‌سازي و جست‌وجوي داده‌ها استفاده مي‌شود. سازوكار پرسمان داده‌هاي SQL را شايد بتوان به اين نحو دانست كه درخواست به سرور ارسال شده و اطلاعات لازم در پاسخ ارائه مي‌شوند. استانداردهاي مختلفي در اين زمينه وجود دارند، mySQL، PostgreSQL يا سرور SQL مايكروسافت را مي‌توان به‌عنوان نمونه‌هايي مطرح كرد. با اين حال، با توجه به شباهت‌هاي زيادي كه با يكديگر دارند، يادگيري يكي از آن‌ها باعث مي‌شود ساير موارد را هم بسيار آسان‌تر ياد بگيريد.

از سرورهاي پايگاه‌داده SQL در بسياري از وب‌سايت‌ها و برنامه‌ها استفاده مي‌شود. تمام اطلاعاتي مثل پروفايل‌هاي كاربري، نوشته وبلاگ‌ها و به‌صورت كلي تقريبا تمامي اطلاعات وب‌سايت‌ها در سرورهاي SQL ذخيره‌سازي مي‌شوند. با اين حال، از آنجايي كه SQL تنها روي داده متمركز است، فرصت‌هاي شغلي اين حيطه فراتر از ساخت و توسعه اپليكيشن‌هاي وب يا موبايل مي‌روند. فرصت‌هاي شغلي پرتقاضا و پردرآمدي مثل تحليل‌گر هوش تجاري يا متخصص علم داده‌ها براي انجام كارهاي روزمره خود به تسلط به SQL احتياج دارند.


SWIFT

زبان برنامه‌نويسي SWIFT به‌صورت انحصاري در اكوسيستم اپليكيشن‌هاي شركت Apple كاربرد دارد. براي توسعه برنامه‌هايي كه در محصولاتي مثل آيفون يا آيپد مي‌بينيد، به اين زبان احتياج است. با اين توصيف، شايد تصور كنيد كه Swift زبان محدودي است و كاربرد چندان زيادي ندارد. ولي جالب است بدانيد كه حدود ۷۰ درصد از كل هزينه‌هايي كه كاربران موبايل انجام مي‌دهند، به اپ‌استور شركت اپل تعلق دارد.
شركت اپل در ابتدا از زبان برنامه‌نويسي Obective-C خاص خود استفاده مي‌كرد كه با الهام از زبان C شكل گرفته بود. ولي در سال ۲۰۱۴ آن‌ها شروع به استفاده از زبان Swift كردند تا از اين طريق بتوانند موانع توسعه اپليكيشن‌ها را كمتر كنند. استفاده از يك زبان مدرن‌تر كه يادگيري آن هم آسان‌تر است، به توسعه‌دهندگان بيشتري اجازه فعاليت و خلق ايده‌‌هاي خود را مي‌دهد.
TypeScriptبرخلاف ساير زبان‌هاي برنامه‌ريزي كه در اين مقاله فهرست شده‌اند، TypeScript زباني است كه تبديل به زبان ديگري (يعني جاوا اسكريپت) مي‌شود.


چطور يك زبان برنامه‌نويسي را ياد بگيريم؟

اگر قصد شروع كردن يادگيري يك زبان برنامه‌نويسي را داريد، ۳ قدم اساسي و بزرگ را مي‌توانيد در نظر داشته باشيد.


۱. بسته به اهداف و توانايي‌هاي خوب، بهترين زبان برنامه‌نويسي را انتخاب كنيدانتخاب زبان برنامه‌نويسي صحيح به اين موضوع بستگي دارد كه شيوه‌ي يادگيري شما چطور است و اينكه قصد ساخت چه چيزي را داريد براي مثال، اگر قصد داريد كه يك اپليكيشن موبايلي بسازيد، شايد بهتر باشد با Swift يا Java شروع كنيد. از سوي ديگر، يادگيري جاوا اسكريپت براي افرادي كه قصد برنامه‌نويسي در محيط وب را دارند ضروري است. با اين حال، در نظر داشته باشيد كه يك برنامه‌نويس عموما بايد به چندين زبان برنامه‌نويسي تسلط داشته باشد. با تمام اين اوصاف، در ابتدا بهتر است كه اهداف خود را مشخص كنيد تا گزينه‌هاي پيش روي خود را محدودتر كنيد.
علاوه بر اهداف، روش يادگيري خودتان را هم باشد مشخص كنيد. اگر قصد داريد كه از طريق آزمون و خطا يا انجام دادن كارها چيزي را ياد بگيريد، احتمالا بهتر است كه كارتان را با يادگيري زبان‌هاي برنامه‌نويسي آساني مثل Ruby يا آموزش برنامه نويسي پايتون شروع كنيد. اگر جزء افرادي هستيد كه دوست داريد همه چيز را به‌خوبي ياد گرفته و كارها را به‌صورت كاملا اساسي انجام دهيد، يادگيري زبان C شايد گزينه مناسب‌تري براي شما باشد.


۲. تفكر محاسباتي را درك كنيدتفكر محاسباتي به نحوه‌ي اعمال منطق توسط كامپيوتر اشاره دارد. بايد بدانيد كه بين نحوه‌ي تفكر مردم و كامپيوترها تفاوت و گسست وجود دارد. با عنوان يك برنامه‌نويس، بهتر است اين تفاوت‌ها را درك كنيد و به فضاي آن عادت كنيد.
مسير يادگيري يك زبان برنامه‌نويسي خود را با تمركز بر انتزاعيات، تشخيص الگوها و الگوريتم‌ها شروع كنيد. اين كار بهتر از اين است كه ناگهان خود را در ميان تمام مفاهيم و ساختارهاي جديدي ببينيد كه هيچ‌ كدام را درك نمي‌كنيد. هنگامي كه اصطلاحات برنامه‌نويسي و منطق كامپيوتر را بهتر درك كرديد، يادگيري زبان‌ها هم براي شما آسان‌تر خواهد بود.


۳- از منابع آنلاين استفاده كنيدبعد از در نظر گرفتن اهداف، سبك يادگيري و دانش خود از منطق كامپيوتري، به دنبال منابع آموزشي مناسب باشيد. مطمئن باشيد كه اين منابع را به وفور مي‌توانيد در محيط‌ اينترنت پيدا كنيد. با اين حال، شركت در كلاس‌هاي حضوري و آنلاين هم مي‌تواند يكي از راه‌هاي پيش رو شما باشد.
برخي برنامه‌نويس‌ها ترجيح مي‌دهند تا خودآموز باشند. آن‌ها تمايل دارند در كلاس‌هاي آنلاين شركت كره يا از منابع رايگان در اينترنت استفاده كنند. امروزه دوره‌هاي آنلاين آموزشي يا ويديوهاي آموزشي بسيار متعددي وجود دارند كه زبان‌هاي برنامه‌نويسي را در سطوح مختلفي آموزش مي‌دهند. در هرحال، انتخاب و منابع يادگيري تا حد بسيار زيادي به سلايق و عادت يادگيري شما بستگي دارد. بهترين منبع براي يادگيري يك زبان برنامه‌نويسي، منبعي است كه خودتان بيشترين ارتباط را با آن برقرار مي‌كنيد.

محبوب ترين زبان هاي برنامه نويسي دنيا

زبان برنامه نويسي محبوب پايتون توانست از سد جاوا عبور كند و به دومين زبان پر كاربرد برنامه نويسان تبديل شود.
طبق اطلاعات وب سايت گيت هاب، پايتون حالا به شكل رسمي به دومين زبان برنامه نويسي محبوب دنيا تبديل شده و پايين تر از جاوا اسكريپت قرار گرفته است. جاوا اسكريپت از سال 2014 در صدر اين جدول قرار دارد.
اين دستاورد، نقطه عطف مهمي براي زبان برنامه نويسي 30 ساله پايتون محسوب مي شود. خالق اين زبان يعني «خيدو فان روسوم» هفته گذشته از سمت خود در شركت دراپ باكس استعفا داد و رسماً بازنشسته شد. بخش اصلي خدمات و همچنين اپليكيشن دسكتاپ دراپ باكس با پايتون نوشته شده است.
ديگر نكته جالب در گزارش اخير گيت هاب، سرعت رشد چند زبان برنامه نويسي جديد است. زبان برنامه نويسي دارت (Dart) و جعبه ابزار رابط كاربري Flutter كه متعلق به گوگل هستند، بيشترين رشد را بين توسعه دهندگان گيت هاب داشته اند. دارت طي سال گذشته با رشد عجيب 532 درصدي مواجه شده و پس از آن زبان Rust از موزيلا با رشد 235 درصدي قرار دارد.
زبان برنامه نويسي كاتلين (Kotlin) گوگل سال گذشته بيشترين رشد را در گيت هاب داشت و اگرچه هنوز بين 10 زبان برتر قرار ندارد، ولي رشد 182 درصدي را تجربه كرده است. از دلايل اصلي افزايش سريع برنامه نويسي كاتلين مي توان به برنامه نويسي اندرويد با كاتلين اشاره كرد.


دارت (Dart) - 532 درصدراست (Rust) - 235 درصداچ سي ال (HCL) - 213 درصدكاتلين (Kotlin) - 182 درصدتايپ اسكريپت - 161 درصدپاورشل - 154 درصدايپكس (Apex) - 154 درصدپايتون - 151 درصداسمبلي - 149 درصدگو - 147 درصدزبان برنامه نويسي قدرتمند پايتون توسط محققين علوم داده، برنامه نويسان عمومي و كتابخانه هاي داده در سرتاسر جهان استفاده مي شود و قابليت هاي زيادي براي پياده سازي يادگيري ماشين دارد.
يكي ديگر از نكات جالب گزارش گيت هاب، آمار كشورهاييست كه بيشترين رشد را در پروژه هاي اپن سورس داشته اند. در اين فهرست ، ايران در جايگاه دوم و پس از نيجريه قرار دارد كه نشان مي دهد برنامه نويسان ايراني بيش از گذشته به توسعه پروژه هاي اپن سورس در مخازن عمومي گيت هاب روي آورده اند.

زبان برنامه نويسي اندرويد چيست؟

آشنايي با SDK يا همان كيت توسعه دهنده اندرويد كه بخش زيادي از اين ماژول، مجموعه كدهاي از پيش نوشته شده و آماده براي استفاده است كه داشتن مهارت استفاده از اين كدها بسيار مهم و ضروري است.اندرويد يك سيستم عامل متن باز محسوب مي‌شود كه محصول گوگل است و يك برنامه نويس اندرويد از زبان‌هاي متنوعي مانند C#، Java، Python، C و C++ براي طراحي و توسعه نرم افزاري اندرويد استفاده مي‌كند.اين شغل داراي آينده شغلي بسيار پر رنگي است كه در ادامه به تعريف كلي توسعه دهنده‌هاي نرم افزاري اندرويد، مهارت‌ها، ويژگي‌ها، آينده شغلي و استارت آپ‌هاي اين شغل خواهيم پرداخت.

 همه چي در مورد اندرويد و برنامه نويسي آن

همانطور كه گفته شد، اندرويد محصول كمپاني گوگل است و در كل يك سيستم عامل متن باز محسوب مي‌شود.اندرويد در سال 2003 توسط اندي رابين طراحي شده و در سال 2005 توسط گوگل خريداري شده است.منظور از متن باز بودن اين سيستم عامل اين است كه حد و مرزي براي تغيير و ايجاد خط كدهاي برنامه نويسي وجود ندارد و اكثرا از كرنل لينوكس استفاده مي‌كنند.از نمونه سيستم عامل‌هاي Open Source (متن باز) مي‌توان به وردپرس، فاير فاكس، My SQL اشاره كرد.از نمونه زبان‌هايي كه مي‌توان براي برنامه نويسي اندرويد استفاده كرد، مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • C
  •  C++
  •  C#
  •  Java
  •  Python
  •  Kotlin
  •  Luna

 

با استفاده از زبان‌هاي برنامه نويسي فوق مي‌توان به راحتي با كدنويسي و يا تغيير سورس كد بعضي از اپليكيشن‌هاي آماده، يك كاپليكيشن و برنامه جديد طراحي كرد.

ملزومات فعاليت در زمينه برنامه نويسي

علاوه بر مهارت و تحصيلات، هميشه بايد ويژگي‌هاي شخصيتي نيز براي استخدام شدن در يك زمينه شغلي در نظر گرفته شود كه هر كدام از اين ويژگي‌ها تاثير به سزايي در روند فعاليت مستخدمين مي‌توانند داشته باشد كه در ادامه به بررسي اين مهارت‌ها و ويژگي‌ها خواهيم پرداخت.

مهارت و تحصيلات مورد نياز براي استخدام يك برنامه نويس اندرويد

باتوجه به رويه و متد كلي اين شغل، مي‌توان گفت تحصيلات تاثير چندان زيادي در استخدام ندارد و بيشترين اولويت براي استخدام، در رزومه و نمونه كارهاي مستخدمين نهفته است.براي درك بهتر، اين را در نظر داشته باشيد كه برنامه نويسي اندرويد به مانند يك درياي بي‌انتها است و افرادي كه بيشترين سابقه فعاليت را در اين زمينه داشته‌اند از تجربه بيشتري برخوردار هستند و در كل قدرت تحليل و بررسي بيشتري دارند.پس مهارت در اين زمينه نسبت به مدرك و تحصيلات در اولويت است، ولي اين موضوع را در نظر داشته باشيد كه صاحب پروژه‌ها و كارفرماها هر كدام براي استخدام؛ اولويت‌هاي مختلفي را دنبال مي‌كنند و توصيه مي‌شود حداقل با داشتن مدرك كارشناسي در رشته‌هايي مانند مهندس نرم افزاري و يا علوم كامپيوتر شانس خود را براي استخدام چند برابر كنيد. علاوه بر اين داشتن مدرك معتبر در آكادمي هاي آموزش برنامه نويسي اندرويد كه مي توان از جمله معتبرترين اين آكادمي ها، به آكادمي آمانج اشاره كرد، بسيار در تسهيل روند استخدام شما به عنوان يك متخصص برنامه نويس اندرويد، موثر خواهد بود.

برسيم به مهارت‌هايي كه يك برنامه نويس اندرويد بايد آن‌ها را داشته باشد و در صورت نداشتن روي آن‌ها كار كند.زبان Javaآشنايي با زبان برنامه نويسي Java و Ruby، تمامي نرم‌افزار و اپليكيشن‌هاي اندرويد همگي توسط زبان برنامه نويسي Java نوشته مي‌شوند و آشنايي و داشتن مهارت كدنويسي توسط اين زبان از اصلي‌ترين ملزومات محسوب مي‌شود.

كيت توسعه دهنده اندرويد (SDK)

آشنايي با SDK يا همان كيت توسعه دهنده اندرويد كه بخش زيادي از اين ماژول، مجموعه كدهاي از پيش نوشته شده و آماده براي استفاده است كه داشتن مهارت استفاده از اين كدها بسيار مهم و ضروري است.

اندرويد استوديو (Android Studio)

داشتن مهارت كار با اندرويد استوديو كه يكي ديگر از نمونه توسعه دهنده‌هاي اندرويد است و آشنايي با آن و داشتن مهارت استفاده از اين توسعه دهنده بسيار توصيه مي‌شود.

API و پايگاه‌هاي اطلاعات

باتوجه به اينكه اپليكيشن‌هاي اندرويد به دو دسته آنلاين و آفلاين تقسيم مي‌شوند، براي اينكه بتوانيم اپليكيشن‌هايي كه آنلاين هستند و نياز دارند به يك سرور و بستر اينترنتي متصل شوند را به هم متصل كنيم نياز است كه مهارت كار با API و پايگاه را داشته باشيد.هر كمپاني و موسسه‌اي براي ارتباط با ديگر اپليكيشن‌ها و نرم‌افزارهاي داراي API مخصوص خود است كه داشتن مهارت و كار با اين APIها مي‌تواند به عنوان يكي ديگر از ملزومات فعاليت در اين عنوان شغلي محاسبه شود.

از نمونه سرويس‌ها؛ مي‌توان به سرويس‌هاي ابري Firebase و Parse و از نمونه پايگاه‌هاي داده مي‌توان بهSQLite شاره كرد. 

بهترين زبان برنامه نويسي دنيا كدام است؟


پايتون يكي از زبان هاي برنامه نويسي است كه در اوايل دهه ۱۹۹۰ منتشر شده است و همچنان به عنوان يك زبان ساده و كاربردي به طور گسترده مورد استفاده قرار مي گيرد. اين زبان به "خوانايي و درك برنامه" اهميت زيادي مي دهد و طوري طراحي شده است كه كدهاي آن حتي براي افرادي كه با پايتون آشنايي ندارند و از آموزش برنامه نويسي پايتون استفاده نكرده اند نيز قابل درك است. همچنين اين زبان بسيار توسعه پذير است و كاربردي بودن آن يكي از جذابيت هاي آن است.
شما به عنوان يك علاقمند به برنامه نويسي يا يك برنامه نويس حرفه اي حتماً در مطالب مختلف ديده ايد كه پايتون در نظرسنجي هاي استفاده از زبان برنامه نويسي همه منظوره در جايگاه بالايي قرار دارد و به طور گسترده‌اي در مديريت سيستم و ابزارها، توسعه برنامه هاي كاربردي، محاسبات علمي و سيستم هاي وب استفاده مي شود. به خصوص در رونق يادگيري ماشين از حدود دهه ۲۰۱۰، به عنوان يك ابزار محاسباتي علمي و فناوري عالي ارزيابي شد و محبوبيت زيادي به دست آورد. از سال ۲۰۲۰ نيز زبان برنامه نويسي پايتون توانست جايگاه ويژه اي را در صنعت نرم افزار به دست آورد.

 

قدرت پايتون در يادگيري ماشين
پايتون يك زبان برنامه نويسي همه منظوره است كه به طور گسترده به عنوان يك ابزار مديريت سيستم براي توسعه برنامه هاي مختلف استفاده مي شود. همچنين از زبان پايتون براي توسعه وب سرويس هاي مختلف استفاده مي گردد. سرويس هاي معروفي مانند اينستاگرام و يوتيوب از پايتون براي ارائه خدمات استفاده مي كنند. اينستاگرام با استفاده از چارچوب برنامه وب پايتون، جنگو، به ميلياردها كاربر خدمات ارائه مي دهد.
پايتون همچنين به عنوان ابزاري براي محاسبات علمي بسيار مورد استفاده قرار مي گيرد. البته پايتون در محاسبات علمي و فناوري از لحاظ سرعت مانند Fortran و C نيست. با اين حال، معماري انعطاف‌پذير پايتون به شما اجازه مي‌دهد تا پردازش پرسرعت توسعه‌يافته در Fortran و C را براي جاسازي و استفاده از آن در پايتون گسترش دهيد. با استفاده از اين برنامه‌هاي افزودني، حتي محققاني كه برنامه‌نويس نيستند نيز مي‌توانند محاسبات علمي و فناوري را با استفاده از  Python  و پس از استفاده از پايتون انجام دهند.
پايتون در زمينه نرم افزارهاي هوش مصنوعي به ويژه نرم افزارهاي استفاده از يادگيري ماشين كاربرد فراواني دارد. نه تنها كدهاي آن ساده است، بلكه براي كساني كه در يادگيري ماشين تازه كار هستند نيز زباني آسان است، بنابراين يك زبان برنامه نويسي اوليه در هنگام يادگيري ماشين است. علاوه بر اين، پايتون يك زبان برنامه نويسي است كه در پردازش تصوير نيز به وفور استفاده مي شود و داراي كتابخانه هاي قدرتمندي در اين زمينه است.
اين زبان علاقمندان به بازي هاي كامپيوتري را نيز فراموش نكرده است. با استفاده از پايتون مي توانيد در زمينه ايجاد بازي هاي كامپيوتري نيز فعاليت نماييد.
در مجموع فرقي ندارد كه شما يك برنامه نويس مبتدي هستيد يا يك برنامه نويس حرفه اي، زبان برنامه نويسي پايتون مي تواند نيازهاي شما را به خوبي رفع نمايد. مي توان اين زبان برنامه نويسي را مانند درياچه اي تصور نمود كه هر فردي با توجه به نياز و ميزان مهارت خود مي تواند در آن ماهيگيري نمايد. اگر مبتدي هستيد نگران نباشيد، زيرا ما آموزش برنامه نويسي پايتون را در سطوح مختلف براي شما عزيزان در آكادمي آمانج تهيه نموده ايم.

 
چرا پايتون اينقدر محبوب است؟دلايل محبوبيت پايتون  كه سبب مي شود بسياري از افراد تمايل به استفاده از پايتون داشته باشند، به طور كلي به شرح زير است:
داراي سابقه كار طولاني در زمينه هاي تخصصي است.پر از توابع مفيد است.در زبان پايتون به راحتي مي توانيد عمليات را بررسي كنيد.با اين زبان مي توان به راحتي توسعه را انجام داد.زبان مورد استفاده در بسياري از مشاغل پرسود مانند تحليل داده هاي بزرگ است.همين حالا پايتون را قورت بده:اگر بنا به دلايل متعدد كه برخي از آن ها را در بالا ذكر نموديم؛ تصميم به يادگيري زبان پايتون گرفته ايد، مرحله بعد يافتن پاسخي مناسب براي سوال "از كجا شروع كنم؟" مي باشد.
بسياري از افرادي كه مي خواهند يادگيري پايتون را شروع كنند با انگيزه بسيار وارد مي شوند؛ اما پس از مدت كوتاهي، بدون رسيدن به هدف در حالي كه گيج و سردرگم شده اند، يادگيري پايتون را رها مي كنند.


مطالب آموزشي موجود در اين سايت از جمله آموزش كامل پايتون، مطابق با جديدترين استانداردهاي يادگيري بوده و توسط اساتيد مجرب و آشنا به فنون تدريس تهيه شده است. دوره مهارت آموزي پايتون موجود در سايت بسيار غني مي باشد و داراي سطوح مختلفي است. اين دوره از سطوح مبتدي آغاز مي شود و تا دوره پيشرفته پايتون ادامه مي يابد.


پردرآمد ترين زبان هاي برنامه نويسي در سال 2022

برنامه نويسي به خودي خود، به عنوان يكي از مشاغل پردرآمد به شمار مي‌آيد اما بسياري آينده درخشاني براي آن در سال‌هاي پيش رو متصور مي‌شوند. طبق آخرين گزارش‌ها، انتظار مي‌رود مشاغل مربوط به برنامه نويسي تا سال 2028 به ميزان 21 درصد رشد داشته باشند و اين ميزان رشد، نسبت به ديگر مشاغل بسيار بيشتر است. برنامه نويسي همچنين، به عنوان يكي از بهترين مشاغل براي كار به صورت فريلنسري به شمار مي‌آيد و به همين خاطر افراد ماهر در اين حرفه مي‌توانند نرخ كار، ساعات كاري و مكان كار خود را با اراده و تخصص خود تعيين كنند.

 در اين مقاله قصد داريم تا به صورت خاص درباره زبان‌هاي برنامه نويسي پردرآمد در سال 2022 صحبت كنيم تا بتوانيم به شما كه در ابتداي اين مسير هستيد كمك كنيم تا بهترين انتخاب‌ها را داشته باشيد. اما قبل از آن قصد داريم تا عنوان كنيم كه حقوق برنامه نويسي چقدر است.

 
ميزان حقوق برنامه نويس

 مطمئنا ميزان حقوق و دستمزد برنامه نويسان از فردي به فرد ديگر و حتي شركتي به شركت ديگر تغيير مي‌كند. هر چه برنامه نويسان در كار خود مهارت بالايي داشته باشند و همچنين سابقه كار بيشتري در زبان‌هاي برنامه نويسي متعدد داشته باشند، حقوق بيشتري دريافت مي‌كنند.
طبق گزارشات سايت ايران سلري، مرجع حقوق و دستمزد در ايران، برنامه نويسان به طور ميانگين 8.8 ميليون تومان در ماه حقوق دريافت مي‌كنند كه اين رقم از 3.5 ميليون تومان تا 18 ميليون تومان متغير است و افراد با توجه به ميزان مهارت و فاكتورهاي ديگر، حقوق دريافت مي‌كنند.
اين ميانگين حقوق ماهانه شامل حق مسكن، حمل و نقل و ساير مزايا مي‌شود و البته ميزان آن در شركت‌ها و طبق خواسته كارمند و كارفرما ممكن است فرق كند.

 
زبان‌هاي برنامه نويسي پردرآمد در سال 2022:

 امروزه اكثر توسعه دهندگان دانش عميقي از زبان‌هاي برنامه نويسي استاندارد و پركاربرد مانند جاوا، پايتون و غيره دارند. اما دانستن زبان‌هاي برنامه نويسي نه چندان رايج مانند گولنگ، روبي و غيره نيز مي‌تواند به شما در كسب درآمد بالاتر بالا كمك كند.
يكي از مهم‌ترين عوامل در تعيين ميزان دستمزد برنامه نويسان، مهارت آنها در زبان هاي برنامه نويسي آينده دار است. اين زبان‌ها هستند كه ميزان دستمزد افراد را متفاوت مي‌كنند و به همين خاطر قصد داريم تا در ادامه پردرآمدترين آنها در سال 2022 را نام ببريم.

 
1. پايتون
پايتون يك زبان برنامه نويسي بسيار كاربردي و همچنين سطح بالا است. پايتون يكي از قوي‌ترين زبان‌هاي برنامه نويسي است كه بيش از 80 درصد از توسعه دهندگان از آن به عنوان زبان برنامه نويسي اصلي در كار خود استفاده مي‌كنند. برخي از ويژگي‌هاي كليدي اين زبان عبارت‌اند از:
پايتون داراي كتابخانه و فريم‌ورك گسترده براي پشتيباني از تعداد زيادي از برنامه‌هاي كاربردي است.پايتون يك زبان برنامه نويسي مستقل است كه مي‌توان آن را به راحتي روي ويندوز، مك و لينوكس اجرا كرد.پايتون داراي فريم‌ورك‌هاي inbuild GUI است كه براي طيف گسترده‌اي از راه‌حل‌هاي چند پلتفرمي كاربرد دارند.


 2. جاوا
جاوا يكي از قوي‌ترين زبان‌هاي برنامه نويسي است كه در حال حاضر براي توسعه نرم افزار و برنامه‌هاي مختلف در سه ميليارد دستگاه استفاده مي‌شود. از جاوا در توسعه برنامه‌هاي كاربردي استفاده مي‌شود و هميشه در ميان اولين انتخاب‌ها بوده است. بنابراين يكي از پردرآمدترين زبان‌هاي برنامه نويسي است كه فريلنسرها مطمئناً مي‌توانند كار با آن را ياد بگيرند و روي آن كار كنند. برخي از ويژگي‌هاي كليدي جاوا عبارت‌اند از:

  • جاوا به عنوان يكي از زبان‌هاي برنامه نويسي با امنيت بالا شناخته مي‌شود كه براي توسعه برنامه در محيط‌هاي مستعد ويروس مناسب است.
  • گزينه بررسي همزمان كدنويسي و كامپايل در زمان اجراي كد، خطا را تا حد زيادي در اين زبان كدنويسي كاهش مي‌دهد.
  • عملكرد بالا و ويژگي‌هاي اين زبان برنامه نويسي، كدنويسي با آن و بهره‌وري آن را بهبود مي‌دهد.

 

 

 

 3. گولنگ
گولنگ يك زبان برنامه نويسي كامپايل شده است كه توسط گوگل توسعه يافته است. اين زبان برنامه نويسي يك زبان هم منظوره است و در مواردي مانند گرافيك، اپليكيشن‌هاي موبايل و يادگيري ماشين كاربرد دارد. يكي از شگفت انگيزترين ويژگي‌هاي گولنگ سرعت بالاي آن است كه در اين مورد جاوا و پايتون را پشت سر گذاشته است. گولنگ يكي از پردرآمدترين زبان‌هاي برنامه نويسي براي فريلنسرها است. برخي از ويژگي‌هاي كليدي زبان برنامه نويسي گولنگ عبارت‌اند از:

  • گولنگ داراي كتابخانه استاندارد و قدرتمند است كه سهولت و كارايي كار را افزايش مي‌دهد.
  • روند ساخت برنامه با گولنگ بسيار مستقيم و سرراست است.
  • گولنگ علم داده و فرآيندهاي مصنوعي را تسهيل مي‌كند.

 

 

 

 4. روبي
روبي يك زبان برنامه نويسي سطح بالا و پويا است كه از چندين پارادايم برنامه نويسي پشتيباني مي‌كند و بهره‌وري را افزايش مي‌دهد. زبان برنامه نويسي روبي براي ساخت برنامه‌هاي دسكتاپ، خدمات پردازش داده، ابزارهاي اتوماسيون و موارد بسيار ديگر عالي است. اين زبان شگفت‌انگيز زمان توسعه را در مقايسه با ساير زبان‌ها 25%-50% كاهش مي‌دهد. برخي از ويژگي‌هاي شگفت انگيز روبي عبارت‌اند از:

  • روبي داراي يك محيط تست داخلي است كه امكان آزمايش را در هر مرحله از توسعه فراهم مي‌كند.
  • نگهداري و پشتيباني آن واقعاً آسان است.
  • با ابزارهاي قدرتمندي كه امكان سفارشي سازي برنامه را فراهم مي‌كند، يكپارچه شده است.

 

 

 

 5. سي پلاس پلاس
سي پلاس پلاس، زبان برنامه نويسي شي‌گرا و با كيفيت بالا است كه به طور گسترده براي برنامه نويسي رقابتي مانند بازي‌ها، استفاده مي‌شود. اين زبان برنامه نويسي در طيف گسترده‌اي از كارها مانند توسعه نرم افزار، توسعه بازي، توسعه وب، برنامه‌هاي كاربردي بانكي و موارد بسيار ديگر استفاده مي‌شود. سي پلاس پلاس همچنين يكي ديگر از پردرآمدترين زبان‌هاي برنامه نويسي براي فريلنسرها در سال 2022 است. برخي از ويژگي‌هاي كليدي اين زبان برنامه نويسي عبارت‌اند از:

  • داراي حافظه پويا است كه امكان تخصيص فضاي ذخيره به برنامه نويس را مي‌دهد.
  • داراي ويژگي بهبود يافته‌اي براي بهبود وضوح كد، خوانايي و عيب‌يابي است.
  • در مقايسه با ساير زبان‌هاي مبتني بر مترجم، واقعا كارآمدتر و سريع‌تر است.

 

 

 

 6. سي شارپ
سي شارپ يك زبان برنامه نويسي سطح بالا و چند پارادايم است كه توسط مايكروسافت توسعه يافته است. طبق نظرسنجي، 34 درصد از برترين بازي‌هاي موبايل با استفاده از سي شارپ ساخته شده‌اند. از سي شارپ براي طراحي و ساخت طيف گسترده‌اي از برنامه‌ها و اپليكيشن‌ها از جمله تعداد زيادي بازي، برنامه‌هاي دسكتاپ، برنامه‌هاي تلفن همراه، نرم افزارهاي سازماني و موارد بسيار ديگر استفاده مي‌شود. بنابراين يادگيري و پيشرفت در زبان برنامه نويسي سي شارپ درآمد فوق العاده بالا و فرصت رشد و پيشرفت بالا را به برنامه نويس ارائه مي‌دهد. برخي از ويژگي‌هاي شگفت انگيز زبان برنامه نويسي سي شارپ عبارت‌اند از:

  • داراي فانكشن‌هاي داخلي براي توسعه سريع است.
  • سي شارپ يك زبان برنامه نويسي خودكار مقياس پذير و قابل ارتقا است.
  • سي شارپ يك زبان واقعا قدرتمند براي ساخت برنامه‌هاي كاربردي قوي و مقياس پذير است.

 

 

 

7. SQL
SQL يك زبان كوئري ساخت‌يافته است و براي اين توسعه يافته كه در مديريت پايگاه داده‌هاي رابطه‌اي استفاده شود. از اين زبان در برنامه نويسي بك‌اند، علم داده، تجزيه و تحليل داده، مديريت پايگاه داده و موارد بسيار ديگر استفاده مي‌شود. برخي از ويژگي‌هاي كليدي زبان برنامه نويسي SQL عبارت‌اند از:


  • SQL قابليت عملكرد بالا را براي حجم كاري سنگين و استفاده بيش از حد فراهم مي‌كند.
  • از اين زبان برنامه نويسي در تراكنش‌هاي سنگين براي رسيدگي به تراكنش‌ها و سوابق مالي متعدد استفاده مي‌شود.
  • ويژگي‌هاي امنيتي پيشرفته براي محافظت از داده‌ها،‌دراين زبان برنامه نويسي ارائه مي‌شود.

 

 

 

بنابراين، اينها هفت زبان برنامه نويسي پردرآمد براي فريلنسرها براي يادگيري در سال 2022 هستند. شما مي‌توانيد هر يك از اينها را بر اساس نياز و راحتي خود ياد بگيريد! آكادمي آمانج در حوزه آموزش برنامه نويسي، به برگزاري دوره هاي آنلاين و غير حضوري برنامه نويسي پايتون، اندرويد و طراحي سايت با وردپرس، جاوا، HTML و CSS پرداخته است. براي آشنايي با اين دوره ها، وارد وب سايت آكادمي آمانج شويد.

انتخاب زبان برنامه نويسي مناسب

برنامه‌نويسي در دنياي امروزي يكي از مهارت‌هاي بسيار پرطرفدار و از جمله مشاغل پر متقاضي در بازار كار به حساب مي‌آيد. بسياري از كسب و كارها به فناوري‌هاي ديجيتال و آنلاين روي آورده‌اند و امروزه براي راه اندازي سايت‌ها، اپليكيشن‌ها و بسياري ديگر از برنامه‌ها، بيشتر از هر زمان ديگري به برنامه‌نويس‌ها نياز است.

 

برنامه نويسي چيست؟

در حالت كلي كدها به زبان‎هاي برنامه نويسي مختلفي نوشته مي‌شوند و به يك كامپيوتر مي‌گويند كه كار خاصي را انجام دهد. زبان‌هاي برنامه‌نويسي به عنوان يك واسطه بين ما و دنياي كامپيوترها عمل مي‌كنند و انواع مختلفي دارند. هر يك از آن‌ها كاربرد متفاوتي دارد اما در نهايت افراد مي‌توانند كدها و دستورالعمل هايي را براي كامپيوترها ايجاد كنند. در ادامه به شما خواهيم گفت برنامه‌نويسي چيست، چه انواعي دارد و موارد استفاده از هر يك از آن‌ها را بررسي خواهيم كرد.


برنامه‌نويسي چيست؟

برنامه‌نويسي به زبان ساده به معناي ارائه‌ي مجموعه‌اي از دستورالعمل‌ها به يك كامپيوتر است. در واقع زبان انسان‌ها براي كامپيوترها غير قابل درك است؛ بنابراين افراد براي ايجاد وب‌سايت‌ها و يا اپليكيشن‌ها بايد دستورالعمل‌ها را به زباني بنويسند كه براي كامپيوترها قابل فهم و درك باشد. اين دستورالعمل‌ها مي‌توانند به زبان‌هاي مختلفي نوشته شوند.


برنامه نويسي علمي است كه از طريق آن دستوراتي را جهت اجرا به كامپيوتر تفهيم مي‌كنيم؛ اين دستورات در قالب كدهايي كه برنامه نويسان آنها را نوشته‌اند به كامپيوتر داده مي‌شود و كدها در پرداشگر رايانه (يا همان CPU) پردازش شده و خروجي نهايي به كاربر نشان داده مي‌شود.


اگر برنامه برنامه نويسي را يك درخت فرض كنيم، كدنويسي تنها شاخه‌اي از اين درخت است.


درست همانطور كه ما انسان‌ها مي‌توانيم از زبان‌هاي مختلف مانند انگليسي، فارسي، اسپانيايي و غيره براي برقراري تعامل با يكديگر استفاده كنيم، در دنياي برنامه نويسي نيز چنين چيزي وجود دارد. در برنامه‌نويسي دستورالعمل‌ها مي‌توانند ساده و يا بسيار پيچيده باشند.

انواع زبان هاي برنامه‌نويسي

زبان‌هاي برنامه‌نويسي در حالت كلي به دو دسته‌ي فرانت‌اند و بك‌اند تقسيم مي‌شوند. فرانت‌اند و بك‌اند دو اصطلاح محبوبي هستند كه در دنياي برنامه‌نويسي بسيار استفاده مي‌شوند. اين موارد براي توسعه وب‌سايت‌ها و اپليكيشن‌ها و بهبود عملكرد آن‌ها بسيار حياتي هستند اما تفاوت‌هاي بسيار زيادي با يكديگر دارند. براي بهبود عملكرد يك وب سايت لازم است كه بين هر يك از اين دو يك تعادل برقرار شود. در ادامه هر يك از آن‌ها را به طور مفصل بررسي خواهيم كرد.


برنامه نويسي فرانت اند (Front-End) چيست؟

فرانت-اند بخشي از يك وب سايت است كه كاربر به طور مستقيم با آن در تعامل است، اين بخش شامل همه عناصر و المان‌هايي است كه براي كاربران به نمايش در مي‌آيند: رنگ‌ها، متن‌ها، تصاوير، نمودارها، جداول، دكمه‌ها و ... از اجزاي اصلي اين بخش به شمار مي‌آيند. زبان‌هاي برنامه‌نويسي  HTML،CSS  و جاوا اسكريپت از جمله زبان‌هايي هستند كه براي توسعه بخش Front استفاده مي‌شوند.
بنابراين صفحات و هر محتوايي كه در صفحه‌هاي مرورگر هنگام باز شدن وب‌سايت‌ها و يا برنامه‌هاي تلفن همراه ديده مي‌شود، توسط توسعه‌دهندگان Front End  پياده‌سازي مي‌شود. يك برنامه‌نويس فرانت‌اند بايد اطمينان حاصل كند كه وب سايت و يا اپليكيشن مورد نظر، در دستگاه‌هاي مختلف خوب به نظر مي‌رسد، همچنين بايد اطمينان حاصل كند كه سايت واكنش‌گرا و يا ريسپانسيو است.


بهترين زبان هاي برنامه نويسي فرانت اند برخي از برترين زبان‌هاي برنامه‌نويسي فرانت‌اند عبارتند از:


HTML : از اين زبان برنامه‌نويسي براي طراحي قسمت فرانت يك وب سايت استفاده مي‌شود. اين زبان برنامه‌نويسي پيوند بين صفحات وب را ايجاد مي‌كند و به عبارت ساده‌تر، اسكلت يك وب سايت را تشكيل مي‌دهد.


CSS : Cascading Style Sheets يكي ديگر از زبان‌هاي برنامه‌نويسي فرانت اند است كه براي ارائه بهتر صفحات وب استفاده مي‌شود. CSS يك زبان برنامه‌نويسي است كه به شما اين امكان را مي‌دهد صفحات وب را بهتر نمايش دهيد.


Java Script: جاوا اسكريپت يك زبان برنامه‌نويسي بسيار معروف است كه به شما كمك مي‌كند وب سايت تعاملي براي كاربران ايجاد كنيد. اگر قصد داريد از اين زبان پركاربرد استفاده كنيد، حتما در استخدام برنامه نويس جاوا اسكريپت دقت زيادي به خرج دهيد تا فردي حرفه‌اي را براي انجام پروژه خود انتخاب كنيد.


علاوه بر زبان‌هاي برنامه‌نويسي در بخش فرانت، كتابخانه‌ها و فريم ورك‌هايي براي افزايش سرعت كدنويسي وجود دارند كه به بهبود عملكرد برنامه‌نويس‌ها كمك مي‌كند. برنامه‌نويس‌ها با استفاده از اين كتابخانه‌ها مي‌توانند المان‌هاي مختلف را به صورت آماده و بدون نياز به كدنويسي در سايت و يا اپليكيشن خود استفاده كنند. فريم ورك انگولار، ري‌اكت و بوت استرپ در برنامه‌نويسي فرانت‌اند بسيار كاربردي هستند.

 

برنامه‌نويسي بك اند (Back-End) چيست؟

بك‌اند زبان برنامه‌نويسي سمت سرور وب سايت است. در اين بخش داده‌ها ذخيره و مرتب مي‌شوند و از طريق آن مي‌توان اطمينان حاصل كرد كه همه چيز در بخش فرانت به خوبي كار مي‌كند. بك‌اند بر خلاف فرانت‌اند بخشي از وب سايت است كه كاربر نمي‌تواند آن را ببيند و با آن ارتباط برقرار كند و با اين بخش به طور مستقيم در تماس نيست. برخي از محبوبترين زبان‌هاي بك اند عبارتند از:


PHP: PHP يك زبان برنامه‌نويسي سمت سرور است كه به طور خاص براي توسعه وب طراحي شده است. از آنجايي كه كد پي اچ پي در سمت سرور اجرا مي‌شود، به آن زبان برنامه‌نويسي سمت سرور مي‌گويند. پي اچ پي يكي از زبان‌هاي نسبتاً دشوار است. به همين ترتيب استخدام برنامه‌نويس PHP كمي سخت به نظر مي‌رسد.


C++: زبان C++ يك زبان برنامه‌نويسي همه منظوره است و امروزه به طور گسترده از آن استفاده مي‌شود.


جاوا: جاوا يكي ديگر از محبوب‌ترين و پركاربردترين زبان‌هاي برنامه‌نويسي بك‌اند است. اين زبان برنامه نويسي بسيار مقياس‌پذير و كاربردي است.


پايتون: پايتون نيز يك زبان برنامه‌نويسي بك‌اند است كه به شما امكان مي‌دهد بسيار سريع كار كنيد و بهره‌وري خود را افزايش دهيد.


Django، Rails، Laravel و Spring  نيز برخي از محبوب‌ترين فريم ورك‌هاي بك‌اند هستند.


تفاوت برنامه‌نويسي فرانت اند و بك اند

همانطور كه در بخش‌هاي قبل نيز گفته شد، نحوه پياده‌سازي و توسعه و Front-End و Back-End  كاملاً با يكديگر متفاوت است؛ با اين حال اين دو در كنار هم يك وب سايت با عملكرد موثر ايجاد مي‌كنند. فرانت‌اند بخشي از يك وب سايت است كه كاربران مي‌توانند آن را ببيند و با آن تعامل داشته باشند. در مقابل بك‌اند بخشي از وب سايت است كه كاربران آن را نمي‌بينند و تعامل مستقيم با آن نخواهند داشت.



جمع بندي

در دنياي ديجيتال نياز به برنامه‌نويس‌ها بيشتر از هر زمان ديگري حس مي‌شود. بنابراين اگر به دنبال كاري با درامد مناسب هستيد، مي‌توانيد به فعاليت در اين حوزه بپردازيد و به صورت فريلنسري در سايت‌هايي مانند پونيشا فعاليت كنيد. برنامه‌نويس‌ها بايد با آخرين و جديدترين تكنولوژي‌هاي روز آشنا باشند و حداقل به يك زبان برنامه برنامه‌نويسي تسلط داشته باشند. به همين منظور بايد بايد محتواهاي تخصصي را دنبال كنيد كه صفحه مقالات آكادمي آمانج، منبعي مناسب براي اين محتواها است. 

كسب درآمد از برنامه نويسي اندرويد


كسب درآمد با آموزش برنامه نويسي اندرويد

كسب درآمد با آموزش برنامه نويسي اندرويد يكي از بهترين راه‌هاي فعاليت در حوزه ديجيتال است.  يك برنامه نويس اندرويد ميتواند از چندين روش مختلف درآمد داشته باشد:

استخدام در شركت‌هاي معتبر برنامه نويسي

پياده سازي ايده‌هاي شخصي

خودكار كردن به صورت فريلنسري و پروژه‌اي

درآمد دلاري

سيكل تركيبي موارد بالابخاطر اهميت اين موضوع است كه آموزش برنامه نويسي اندرويد بسيار مهم مي‌باشد و دغدغه بسياري از كاربران، پيدا كردن بهترين آموزش برنامه نويسي اندرويد است.
برنامه نويسي اندرويد يك شغل پردرآمد مي‌باشد و همواره در بازار (داخل يا خارج) تقاضا براي جذب متخصص اندرويد بالا است. كافيست به سايت‌هاي كاريابي مراجعه كنيد تا بتوانيد اهميت اين موضوع را درك كنيد.


چگونه اپليكيشن اندرويد بسازيم؟

منظور از برنامه نويسي اندرويد، نوشتن يك برنامه‌اي است كه روي گوشي‌هاي اندرويدي قابل اجرا باشد. برنامه‌هاي اندرويدي مثل اينستاگرام (instagram)، تلگرام (telegram) اسنپ ، واتساپ(whatsapp) انواع موبايل بانك‌هاي مختلف و... نمونه‌هايي از اپليكيشن‌هاي اندرويد (android application) هستند كه توسط برنامه نويسان (يا تيم هاي برنامه نويسي) براي اندرويد نوشته شده‌اند.


برنامه نويسي يعني چي؟


آموزش برنامه نويسي اندرويد و زبان هاي برنامه نويسي براي اندرويد (android)براي نوشتن يك برنامه اندرويدي (اندرويد اپليكيشن) ، نياز به آموزش و تسلط حداقل به يك زبان برنامه نويسي مي‌باشد. اندرويد در حال حاضر با استفاده از 2 زبان تخصصي، طراحي و توسعه داده مي‌شود كه نياز است يكي از آموزش‌هاي زير را مسلط باشيم:


آموزش برنامه نويسي اندرويد با كاتلين

آموزش برنامه نويسي اندرويد با جاوا

براي آموزش اندرويد به صورت كلي دو  روش وجود دارد. اول كلاس حضوري و دوم دوره آموزشي برنامه نويسي اندرويد.
هر فرد با توجه به ويژگي‌هاي شخصيتي خود بايد بداند كه از كدام روش مي‌تواند نتيجه بهتري بگيرد و براي هر شخص بحث يادگيري دوره برنامه نويسي يا كلاس حضوري تجربه متفاوتي دارد.
تفاوت برنامه نويسي اندرويد به زبان kotlin (كاتلين) يا java (جاوا)جاوا اولين و با سابقه‌ترين زبان براي توسعه برنامه‌هاي اندرويدي است. در سال‌هاي اخير جديدا گوگل زبان كاتلين را نيز براي توسعه اندرويد پيشنهاد داده است. افراد با سابقه در حوزه اندرويد همگي به زبان جاوا مسلط هستند اما افرادي كه جديدا مي‌خواهند به عنوان متخصص اندرويد فعاليت نمايند بهتر است كه از زبان كاتلين براي برنامه نويسي اندرويد استفاده كنند زيرا آينده‌ي اندرويد متعلق به كاتلين خواهد بود.
اموزش صفر تا صد برنامه نويسي اندرويدبراي يادگيري آموزش پيشرفته برنامه نويسي اندرويد اگر به زبان انگليسي تسلط داريد بهترين منبع يادگيري از خود گوگل مي باشد.اما اگر به زبان انگليسي تسلط نداريد و يا در ابتداي مسير يادگيري هستيد و مي‌خواهيد آموزش برنامه نويسي اندرويد از پايه تا پيشرفته را به صورت حرفه اي ياد بگيريد به طوري كه به عنوان يك مهارت در ليست توانايي‌هاي  خود داشته باشيد و بتوانيد از آن كسب درآمد كنيد مي‌توانيد از آموزش‌هايي كه به زبان فارسي توليد شده است استفاده كنيد.
وب سايت‌هاي مختلفي در كشورمان آموزش اندرويد را توليد كرده‌اند كه بهترين آموزش برنامه نويسي اندرويد به زبان فارسي را در وب سايت آكادمي آمانج (https://amanjacademy.com/) مي توانيد تهيه كنيد. دوره آموزشي برنامه نويسي اندرويد سايت آمانج كامل ترين و پروژه محور ترين آموزش اندرويد در وب فارسي است. آمانج به صورت تخصصي در زمينه آموزش برنامه نويسي فعاليت مي‌كند. آموزش‌هاي آمانج به صورت كاملا پروژه محور و از قدم 0 تا 100 است. آموزش هاي برنامه نويسي آمانج تماماً به صورت سطح بندي شده و طبقه بندي شده ارائه مي‌شود و مخصوص ورود به بازار كار و كسب درآمد است.
آموزش جامع كاتلين براي اندرويدگوگل زبان اصلي براي توسعه اپليكيشن هاي اندرويدي را كاتلين (kotlin) بيان كرده است. پس پيش‌بيني مي‌شود كه در آينده اسم كاتلين را بيشتر بشنويم و با توجه به حمايت google از زبان كاتلين، شاهد رشد و گرفتن سهم بيشتر از بازار برنامه نويسي موبايل، توسط كاتلين باشيم. آموزش برنامه نويسي اندرويد با كاتلين در حال حاضر با توجه به اهميت كاتلين و جديد بودن آن براي برنامه نويسي اندرويد، بسيار پر متقاضي مي‌باشد.
 براي يادگيري و آموزش همواره به يك نكته بايد توجه داشت و آن موضوع هم " آموزش برنامه نويسي اندرويد پروژه محور" است. يعني در طول مدت آموزش بايد از چندين پروژه عملي استفاده شود تا دانش‌پذير بتواند بعدا در بازار كار به موفقيت دست پيدا كند.


آموزش جامع جاوا براي اندرويد

زبان برنامه نويسي جاوا به خاطر اينكه با سابقه‌ترين و اولين زبان برنامه نويسي كاربردي براي توسعه اپليكيشن‌هاي اندرويد بوده است، سازمان‌ها و شركت‌هاي بزرگي در زمينه‌هاي مختلف از جمله نظامي، بانكي، بيمه ، نفت و... از زبان جاوا براي توسعه اپليكيشن‌هاي وب و موبايل خود استفاده كرده‌اند.
موبايل اپليكيشن‌هايي بسيار زيادي وجود دارد كه به زبان جاوا براي اندرويد طراحي شده‌اند. بنابراين آموزش برنامه نويسي اندرويد از صفر به زبان جاوا نيز يكي از نيازهاي كاربران براي تقويت مهارت‌هاي شخصي خويش است.
به صورت كلي متخصصان اندرويدي كه به صورت حرفه‌اي آموزش ديده باشند براي بحث بازار كار هيچ مشكلي نخواهند داشت.


علاقه براي يادگيري برنامه نويسي

مهم‌ترين فاكتور در تعيين موفقيت يك شخص كه قصد يادگيري برنامه نويسي را دارد، داشتن "علاقه" است. برنامه نويسي يك مهارت بروز و آپديت مي‌باشد بنابراين نياز هست كه يك شخص هميشه به صورت كامل به كار خود "علاقه" داشته باشد تا بتواند سطح بالايي از موفقيت را كسب كند.


برنامه نويسي در ايران و خارج

پتانسيل شغلي يك برنامه نويس طوري هست كه همواره در ايران و در خارج از كشور مي‌تواند به صورت كامل فعاليت داشته باشد. از اين نظر، حوزه IT آينده بسيار روشني دارد چون دنيا به سمت ديجيتالي شدن پيش مي‌رود و افرادي كه در زمينه برنامه نويسي، هوش مصنوعي، داده كاوي، ماشين لرنينگ و ... تخصص داشته باشند، هيشه فضاي شغلي خوبي خواهند داشت.

انتخاب مسير درست در برنامه نويسي و آموزش اصولي ، موجب مي گردد كه شخص در هر جايي از كشور باشد بتواند به صورت حضوري يا ريموت فعاليت كند. برنامه نويسي اندرويد يكي از حوزه‌هاي پر طرفدار در بين برنامه‌نويسان است چون روش هاي مختلف درآمدي را شامل مي شود.

كاربرد برنامه نويسي اندرويد

امروزه شايد كمتر كسي از كاربرد برنامه نويسي اندرويد اطلاعاتي نداشته باشد و يا كمتر كسي وجود دارد كه با اندرويد كار نكرده باشد. زبان برنامه نويسي اندرويد جزء دسته برنامه نويسي موبايل محسوب مي شود و سيستم عامل اندرويد يكي از قدرتمندترين و محبوب ترين سيستم عامل ها در ميان كاربران محسوب مي شود. اكثر تلفن هاي همراه هوشمندي كه وجود دارد، داراي سيستم عامل اندرويد مي باشند و در ميان كاربران از محوبيت بالايي برخوردار است.


براي برنامه نويسي اندرويد مي توان از دو زبان جاوا و كاتلين استفاده كرد و اين دو زبان توسط گوگل به عنوان زبان رسمي اين پلتفرم معرفي شده است. كساني كه به زبان برنامه نويسي جاوا مسلط هستند به راحتي مي توانند برنامه نويسي اندرويد را ياد بگيرند و در اين زمينه مشغول به كار شوند. شغل هاي بسياري در رابطه با اندرويد وجود دارد كه هنرجويان پس از يادگيري مي توانند در اين حوزه ها فعاليت كنند.


توسعه و طراحي اپليكيشن هاي اندرويد

توسعه و طراحي اپليكيشن هاي اندرويدي يكي از پرمخاطب ترين شغل هايي است كه مي توان در آن فعاليت كرد. حتما در تلفن همراه شما تعدادي اپليكيشن وجود دارد و اين اپليكيشن ها با برنامه نويسي اندرويد طراحي شده اند. اپليكيشن هاي اندرويدي فراواني با موضوعات مختلف طراحي شده است كه كاربران با توجه سليقه خود و كارايي آن ها، اقدام به نصب اپليكيشن ها در تلفن همراه خود مي كنند.
اپليكيشن هاي اندرويد در كافه بازار يا گوگل پلي كه اصلي ترين منبع اپليكيشن هاي اندرويدي مي باشد يافت مي شود و هر فرد يا شركتي كه اپلكيشن طراحي كرده باشد در اين برنامه ها ارائه مي دهند كه كاربران به راحتي بتوانند به آن ها دسترسي داشته باشند. يكي از اصلي ترين موضوعاتي كه وجود دارد، توسعه اپليكيشن ها مي باشد.


سيستم عامل اندرويد هر ساله نسخه جديدي از خود را ارائه مي دهد و اپليكيشن ها هم مي توانند با توجه به ويژگي هاي افزوده شده به سيستم عامل اندرويد، كارايي خود را توسعه دهند. توسعه اپليكيشن ها به كارايي بيشتر و جذب كاربران بيشتر كمك مي كند و باعث مي شود تا كاربر بتواند تا مدت ها از اپليكيشن استفاده كند.


توسعه اپليكيشن ها به بهبود كارايي و پيشرفته تر شدن آن ها كمك مي كند و هر اپليكيشني پس از مدتي به تغييرات نياز دارد. طراحي و توسعه اپليكيشن هاي اندرويدي به دست برنامه نويسان اندرويد انجام مي شود و كساني كه قصد دارند تا در اين زمينه فعاليت كنند در واقع بايد ذهني خلاق، ايده هاي جذاب و تلاش فراوان داشته باشند.


چرا برنامه نويسي اندرويد؟

اكثر افرادي كه قصد يادگيري يك زبان برنامه نويسي را دارند، ابتدا در مورد آن تحقيق مي كنند و سپس تصميم خود را براي يادگيري آن ها نهايي مي كند. انتخاب زبان برنامه نويسي به پارامترهاي مختلفي مانند علاقه، نوع فعاليت، ميزان فعاليت آن در ايران و خارج از ايران، شغل هاي مربوط به آن و … بستگي دارد. نمي توان گفت كه كدام زبان برنامه نويسي بهترين زبان برنامه نويسي جهان مي باشد و هر زباني در حوزه هاي مختلف كارايي خاص خود را دارند.


زبان برنامه نويسي اندرويد براي توسعه و طراحي اپليكيشن هاي اندرويدي مناسب مي باشد و افرادي كه قصد دارند تا در اين حوزه فعاليت كنند، مي توانند اين زبان برنامه نويسي را ياد بگيرند. زبان برنامه نويسي اندرويد آينده بسيار خوبي دارد و از گذشته تا كنون پيشرفت چشم گيري داشته است و در آينده هم قطعا نسخه هاي بروز شده اي از آن ارائه مي شود.


ثبت نام در دوره آموزش برنامه نويسي اندرويد

علاقمندان مي توانند جهت شركت در دوره هاي آموزش برنامه نويسي و آموزش برنامه نويسي اندرويد در وب سايت آكادمي آمانج، اقدام به ثبت نام نمايند. اين دوره ها هر ساله در اين مجموعه و زير نظر برترين اساتيد برگزار مي شود و شما هم مي توانيد در اين دوره ها شركت داشته باشيد.
جهت كسب اطلاعات بيشتر در مورد دوره ها و تاريخ برگزاري آن ها مي توانيد روي اين لينك كليك كنيد.

قبل از يادگيري برنامه نويسي اندرويد خودت رو مجهز كن

به شما تبريك مي‌گوييم، شما جزو كساني هستيد كه مي‌خواهيد پيش نياز يادگيري برنامه نويسي اندرويد  را ياد بگيرند و اولين قدم خود را در مسير توسعه اپليكيشن‌هاي اندرويدي بردارند. معمولا افراد زيادي ايده هايي دارند كه مي‌خواهند آن‌ها را در قالب نرم افزارهاي اندرويدي پياده سازي كنند. همچنين برخي ديگر از افراد علاقه مند به برنامه نويسي و توسعه اپليكيشن‌هاي اندرويد هستند. اما هيچكدام از آن‌ها نمي‌دانند كه بايد از كجا بايد شروع كنند.
معمولا اين سوال براي اين افراد پيش مي‌آيد كه براي ساخت يك نرم افزار اندرويدي چه پيش نيازهايي را بايد داشته باشند و مدت زمان يادگيري زبان‌هاي برنامه نويسي اندرويد چقدر خواهد بود. در اين مقاله به معرفي پيش نيازهاي يادگيري برنامه نويسي اندرويد و تمام آنچه براي شروع نياز خواهيد داشت مي‌پردازيم. پس اگر اين موضوع برايتان جذاب است تا انتهاي اين مقاله از سري آموزش برنامه نويسي اندرويد همراه باشيد.

 

برنامه نويسي اندرويد چيست؟

هر پلتفرمي براي توسعه اپليكيشن‌هاي خود نياز به توسعه دارد. همانند پلتفرم‌هاي IOS و ويندوز، اندرويد نيز داراي اپليكيشن‌هاي مختلفي است كه هر كدام ويژگي‌ها و كاربرد‌هاي خود را داشته و كاربران اين سيستم عامل در سراسر دنيا از آن استفاده مي‌كنند. در واقع شما با استفاده از زبان‌هاي برنامه نويسي مختلف، مي‌توانيد اپليكيشن‌هاي مد نظر خود را پياده سازي كرده و آن را روي تمامي دستگاه‌هايي كه داراي سيستم عامل اندرويد هستند اجرا كنيد. ما در اين مقاله سعي داريم به معرفي پيش نيازهاي برنامه نويسي اندرويد و بهترين زبان برنامه نويسي اندرويد بپردازيم.

 


پيش نياز برنامه نويسي اندرويد چيست؟

پيش نياز‌هاي برنامه نويسي اندرويد به دو دسته پيش نيازهاي فني و غيرفني تقسيم مي‌شوند. از جمله مهم‌ترين پيش نياز‌هاي غيرفني براي ورود به دنياي برنامه نويسي مي‌توان به داشتن انگيزه و هدف گذاري مناسب، آشنايي با زبان انگليسي، آشنايي با كامپيوتر و اينترنت اشاره كرد.
در اين مقاله قصد داريم بعضي از پيش نياز‌هاي فني و غير فني مربوط به برنامه نويسي اندرويد را بيان و معرفي كنيم. پيش نياز‌هاي فني كه در ادامه به آن اشاره مي‌كنيم را مي‌توانيد به صورت تدريجي فرابگيريد. به عنوان مثال مبحث شي گرايي، مبحثي نسبتا سنگين و در عين حال كاربردي است كه بايد در حين انجام پروژه‌هاي اندرويدي آن را فرا بگيريد.


سيستم مورد نياز براي شروع برنامه نويسي اندرويد

قبل از شروع برنامه نويسي اندرويد، بايد مطئمن باشيد كه كامپيوتر و يا لب تاپ نسبتا خوبي براي اجراي اندرويد استوديو داشته باشيد. اندرويد استوديو يك Integrated development environment كه به صورت خلاصه IDE است كه توسط شركت JetBrains براي توسعه‌ي اپليكيشن‌هاي اندرويدي توليد و منتشر شده است.
نرم افزار اندرويد استوديو نرم افزاري نسبتا سنگين بوده كه براي اجرا و استفاده از آن نياز به سيستمي نسبتا خوب داريد.

 

توانايي جستجو و گرفتن نتيجه‌ي مطلوب

يكي از مهم‌ترين مسائل در برنامه نويسي، توانايي جستجو است. از گذشته تا الان در هنگام كدنويسي و توسعه‌ي نرم افزار به مشكلات و باگ‌هايي برمي‌خوريم كه جواب آن را نمي‌دانيم و يا مبحث جديدي را بايد فرا بگيريم، از اين رو توانايي جستجو كردن يكي از مهم‌ترين بخش‌هاي برنامه نويسي محسوب مي‌شود. سوال كردن از برنامه نويسان ديگر تا حدي خوب است اما آنها يا همه چيز را نمي‌داند و يا زمان توضيح آن را به شما ندارند، همچنين شايد شما كسي را به عنوان برنامه نويس نداشته باشيد كه از آن سوال‌هايتان را بپرسيد. در چنين مواقعي جستجو اولين و بهترين گزينه است.

 


برنامه نويسي اندرويد به زبان نيتيو يا استفاده از فريمورك؟

مسئله مهمي كه قابل توجه است، انتخاب نيتيو و يا فريمورك براي توسعه اپليكيشن‌هاي اندرويدي است. امروزه هر دو موضوع بازار كار و متخصصين خود را دارند و انتخاب اين مي‌تواند بسته به شرايط و سلايق مختلف متفاوت باشد. در ادامه به توضيح مختصر اين دو موضوع ميپردازيم:


فريمورك‌ اندرويد چيست؟

فريمورك‌ اندرويد يك چارچوب نرم افزاري است كه با استفاده از زبان برنامه نويسي مخصوص به خود مي‌تواند اپليكيشن‌هاي اندرويدي را توليد كند. اما فريمورك‌ها بيشتر از يك هدف را نشانه گذاري كرده‌اند. فريمورك‌ها امكاني را به وجود آوردند كه مي‌توانيد با يكبار كد‌نويسي، براي چندين پلتفرم خروجي بگيريد. به عنوان مثال شما براي اپليكيشن‌هاي اندرويدي خود برنامه نويسي مي‌كنيد و در آخر مي‌توانيد خروجي IOS نيز بگيريد. اين امكاني فوق العادست كه فريمورك‌هايي نظير فلاتر، ري اكت نيتيو و... فراهم كرده‌اند.


زبان برنامه نويسي نيتيو در اندرويد چيست؟

همانطور كه از اسم آن مشخص است، زباني است كه توسط شركت سازنده اندرويد پيشنهاد مي‌شود. تمركز اندرويد بر روي اين زبان بوده و بيشتر لايبراري‌هاي معروف با اين زبان نوشته شده‌اند. توسعه اپليكيشن با استفاده از زبان نيتيو مزايايي به نسبت استفاده از فريمورك را دارد كه به چندين مورد در ادامه اشاره مي‌كنيم:

  • توسعه پذير‌تر بودن اپليكيشن
  • تست پذير‌تر بودن اپليكيشن
  • وجود لايبراري‌هاي متعدد براي استفاده در اپليكيشن
  • نوشته شدن داكيومنتيشن اندرويد بر پايه‌ي زبان نيتيو

و...

بهترين زبان برنامه نويسي اندرويد چيست؟

قبل از اين كه شروع به برنامه نويسي كنيد بايد زبان برنامه نويسي مناسبي را انتخاب كنيد. بين زبان‌هاي مختلف تفاوت‌هايي وجود دارد كه اين تفاوت باعث پيچيدگي و متنوع بودن زبان‌ها مي‌باشد. اما در انتها بستگي به شما دارد كه به كدام زبان علاقه داريد و مي‌خواهيد با كدام يك از آن‌ها برنامه نويسي اندرويد را انجام دهيد.
ما در اين مقاله سعي كرده‌ايم چندين زبان برنامه نويسي اندرويد را در اينجا به صورت مختصر توضيح دهيم و شما مي‌توانيد با بررسي كردن هر كدام از آن‌ها و تحقيق بيشتر در مورد هر كدام، بهترين زبان را براي برنامه نويسي اندرويد انتخاب كنيد.
قبل از معرفي زبان‌هاي برنامه نويسي اندرويد، مي‌خواهيم اين زبان‌ها را به دو بخش تقسيم كنيم:

  • زبان‌هاي نيتيو
  • زبان‌هايي كه در فريمورك‌هاي اندرويد مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

زبان كاتلين براي برنامه نويسي اندرويد

زبان كاتلين يكي از زبان‌هاي نيتيو اندرويد است. اين زبان در ژانويه سال 2012 توسط شركت جت برينز رونمايي شده و در حال حاضر به عنوان زبان اصلي برنامه نويسي اندرويد شناخته مي‌شود. اين زبان بر روي ماشين مجازي جاوا اجرا شده و يكي از اهداف اين زبان، همكاري با زبان جاوا است تا بتوانيد اپليكيشن‌هاي خود را هم با جاوا و هم كاتلين كدنويسي كرده و مشكلي در اجراي اپ نداشته باشيد. زبان كاتلين امكانات بسيار زيادتري به نسبت جاوا در اختيار برنامه نويسان اندرويد قرار مي‌دهد. كاتلين با طراحي اپريتور‌هاي (Operator) مختلف، كدنويسي را براي برنامه نويسان اندرويد بسيار راحت‌تر كرده است. همچنين زبان كاتلين هم به صورت شي گرا و هم به صورت فانكشنال (Functional) قابل برنامه نويسي است.


زبان جاوا براي برنامه نويسي اندرويد

قبل از رونمايي از زبان كاتلين، زبان جاوا به عنوان زبان نيتيو اندرويد شناخته شده بود. با رونمايي از كاتلين اين دو زبان دركنارهم به عنوان زبان نيتيو در اندرويد شناخته شدند. در حال حاضر هر دو زبان در اپليكيشن‌هاي مختلف مورد استفاده قرار گرفته‌اند. بيشتر لايبراري‌هاي معروف و پر كاربرد با زبان جاوا كدنويسي شده‌اند اما به دليل سازگاري زبان كاتلين و جاوا مي‌توانيد از لايبراري‌هايي كه با زبان جاوا نوشته شده‌اند در زبان كاتلين استفاده كنيد. همچنين از ديگر ويژگي‌هاي زبان جاوا به شي گرا بودن اين زبان مي‌توان اشاره كرد.

در مرحله اول يادگيري زبان جاوا و بعد مهاجرت به زبان كاتلين، يكي از مسير‌هايي است كه مي‌توانيد انتخاب كنيد. زيرا با درك زبان جاوا و طريقه‌ي كاركرد اين زبان، يادگيري زبان كاتلين براي شما بسيار راحت خواهد بود. همچنين به دليل اينكه بيشتر لايبراري‌ها و كلاس‌هاي اندرويدي به زبان جاوا نوشته شده اند، درك اين مفاهيم و كلاس‌ها براي شما راحت‌تر خواهد بود.


تا به اينجا متوجه شديم كه زبان‌هاي نيتيو اندرويد، جاوا و كاتلين هستند. امروزه اكثر اپليكيشن‌هاي بزرگ و كوچك در دنيا از اين دو براي برنامه نويسي و توسعه‌ي اپليكيشن‌هاي خود استفاده مي‌كنند. اما فريمورك‌ها و زبان‌هاي آنها بخش بعدي است كه مي‌خواهيم معرفي كنيم. با ما همراه باشيد.


زبان دارت و فريمورك فلاتر براي برنامه نويسي اندرويد

فلاتر يكي از فريمورك‌هاي محبوب براي برنامه نويسي اندرويد است كه گوگل نيز روي آن سرمايه گذاري كرده است. اين فريمورك با استفاده از زبان دارت قابل استفاده بوده و مي‌توان با آن اپليكيشن‌هاي اندرويدي را توسعه داد. اين فريمورك در سال 2015 توسط گوگل معرفي و رونمايي شد. با استفاده از زبان دارت مي‌توان براي اپليكيشن‌هاي اندرويدي، IOS، اپليكيشن‌هاي ويندوزي، اپليكيشن‌هاي لينوكسي و براي وب برنامه نويسي كرد.


زبان جاوا اسكريپت و فريمورك ري اكت نيتو براي برنامه نويسي اندرويدزبان جاوا اسكريپت يكي از زبان‌هاي محبوب در زمينه‌هاي مختلف است كه كاميونيتي بسيار بزرگي دارد. اين زبان در سال 1995 رونمايي شد و رفته رفته در زمينه‌هاي مختلف نفوذ كرده و در حال حاضر محبوبيت جهاني دارد. بر خلاف اسم اين زبان، زبان جاوا اسكريپت با زبان جاوا هيچ ارتباطي ندارد. اين زبان در فريمورك ري اكت نيتيو كه توسط شركت فيسبوك طراحي و توسعه داده شده استفاده مي‌شود. اين فريمورك هم همانند فريمورك فلاتر مي‌تواند خروجي اندرويد، IOS، ويندوز و يا وب داشته باشد.


زبان سي شارپ و فريمورك زامارين براي برنامه نويسي اندرويد

زبان سي شارپ توسط شركت ماكروسافت در سال 2000 معرفي شد. اين زبان همانند زبان جاوا شي گرا بوده و داراي Syntax مشابه است. فريمورك زامارين يك فريمورك تحت مالكيت ماكروسافت است كه با استفاده از زبان سي شارپ براي اندرويد، IOS و ويندوز خروجي مي‌گيرد. اين فريمورك به نسبت فريمورك‌هاي ديگر اندرويد محبوبيت آن چناني ندارد.


بهترين زبان براي شروع برنامه نويسي اندرويد چيست؟

شايد با معرفي زبان‌هاي برنامه نويسي در قسمت قبل، براي انتخاب زبان مورد نظرتان مقداري سردرگم شده باشيد. انتخاب زبان برنامه نويسي براي كساني كه قصد ورود به دنياي برنامه نويسي دارند، مي‌تواند امري دشوار باشد. زبان‌هاي برنامه نويسي صرفا ابزارهايي هستند كه براي پياده سازي ايده‌هاي برنامه نويسان به كار مي‌روند. بنابراين اگر هدف و قصدمان از برنامه نويسي را بدانيم، آنقدرها هم كه تصور مي‌كنيد، انتخاب زبان امري پيچيده نيست.


شايد انتخاب زبان‌هاي برنامه نويسي غير رسمي براي افرادي كه به ساير زبان‌هاي برنامه نويسي تسلط دارند، امري منطقي باشد. زيرا مي‌خواهند با زباني كه مي‌دانند وارد دنياي برنامه نويسي موبايل شوند. مثلا كساني كه برنامه نويس سي شارپ هستند مي‌توانند از تكنولوژي زامارين استفاده كنند. زيرا ديگر نياز به صرف زمان براي يادگيري زباني جديد نخواهند داشت و در كمترين زمان مي‌توانند اپليكيشن‌هاي اندرويدي را توسعه دهند.


اما براي كساني كه تصميم دارند به يك متخصص اندرويد تبديل شوند و فقط به توسعه نرم افزارهاي اندرويد بپردازند، بهترين انتخاب زبان جاوا يا كاتلين خواهد بود. زيرا قطعا در فرآيند توسعه نرم افزارهاي اندرويدي با مشكلات و سوالات زيادي رو به رو خواهند شد. معمولا جواب اينگونه چالش‌ها را در اسناد كتابخانه‌ها، مثال‌هاي گوگل، سايت‌هاي پرسش و پاسخ مانند Stackoverflow و... پيدا خواهيد كرد. اما به دليل اينكه زبان جاوا به عنوان زبان‌ رسمي اندرويد قدمت بيشتري در توسعه اين سيستم عامل داشته است، اكثر اين منابع از زبان جاوا استفاده مي‌كنند.


مدت زمان يادگيري برنامه نويسي اندرويد چقدر است؟اگر بخواهيم به اين سوال پاسخ دهيم مي‌توانيم بگوييم كه زمان خاصي براي حرفه‌اي شدن در تخصصي مثل برنامه نويسي وجود ندارد. نمي‌توان گفت كه مثلا شما الان اگر برنامه نويسي را شروع كنيد، دقيقا در x ماه و y روز و z ساعت ديگر به يك برنامه نويس حرفه‌اي تبديل مي‌شويد! زيرا سرعت حرفه‌اي شدن در هركاري كاملا به شما و شرايط شما بستگي دارد. شما مي‌توانيد در ۳ ماه در يك زبان برنامه نويسي حرفه‌اي شويد و يا مي‌توانيد همين كار را در ۳ سال انجام دهيد. سرعت طي كردن اين مسير كاملا دست شماست!


ممكن است شخصي زمان آزاد زيادي داشته باشد و بتواند روزانه ۸ ساعت مفيد براي يادگيري و تمرين برنامه نويسي وقت بگذارد. از آن طرف شخص ديگري باشد كه دانشجو يا شاغل است و روزانه ساعت مي‌تواند يادگيري و تمرين مفيد داشته باشد. طبيعي است كه نفر اول، زودتر به هدفي كه دارد مي‌رسد و زودتر مي‌تواند مسير تبديل شدن به يك برنامه نويس حرفه‌اي را طي كند. اما در بخش بعدي اين مطلب براي شما يك برنامه‌ي پيشنهادي ۶ ماهه طراحي كرده‌ايم كه با استفاده از آن بتوانيد تنها با صرف زمان ۲-۳ ساعت به صورت روزانه به يك سطح خيلي خوب در برنامه نويسي اندرويد برسيد.


آيا يك بار يادگيري برنامه نويسي اندرويد كافيست؟

اندرويد و برنامه نويسي آن روز به روز درحال گسترش و تغيير است. سرعت اين تغييرات بيش از پيش در حال افزايش است، بنابراين اگر مي‌خواهيد هميشه يك برنامه نويس حرفه‌اي باشيد،‌ يادگيري بايد جزو عادت‌هاي اصلي شما باشد. اگر فقط به دنبال يك دانش اوليه باشيد و ديگر به سراغ آپديت و بروز كردن خودتان نرويد، بعد از مدتي دانش شما قديمي و بدون كاربرد مي‌شود.


با توجه به اين موضوع كم كم متوجه خواهيد شد كه در حال حذف شدن از دور رقابت هستيد. يكي از مهم‌ترين عادت‌هايي كه تمام برنامه نويسان حرفه‌اي دارند، اين است كه عاشق يادگيري چيزهاي جديد هستند و از اين كار لذت ميبرند. پس اگر مي‌خواهيد بصورت حرفه‌اي به يك برنامه نويس اندرويد تبديل شويد و آينده‌ي شغلي خود را تضمين كنيد، پيشنهاد مي‌كنيم كه دوره‌ي برنامه نويسي اندرويد آكادمي آمانج (https://amanjacademy.com/) را از دست ندهيد.